Artikler & Tips

06okt
2022

Alt du skal vide om operationel leasing

Alt du skal vide om operationel leasing

Er du og din virksomhed på udkig efter nye firmabiler? Så kan det være I skal overveje operationel leasing til firmabiler. ALD Automotive hjælper dig med at få det fulde overblik over operationel leasing, og hvorfor det kan være fordelagtigt for din virksomhed.

Hvad er operationel leasing?

Operationel leasing er en type leasing, hvor man slipper for uventede omkostninger og bekymringer, som man kan møde, når man ejer en bil. Her indgår man en leasingaftale med en forhandler eller et leasingselskab, hvor man betaler et eventuelt engangsbeløb og aftaler en fast månedlig ydelse. I en operationel leasingaftale indgår alle driftsomkostninger i leasingperioden i leasingaftalen, og derved slipper du for udgifter vedrørende vedligeholdelse, ordinær service og syn. Derudover binder man sig ikke økonomisk til bilen og er ikke forpligtet til at finde en køber, når leasingaftalen ophører. Derved undgår man også et potentielt tab ved afskrivning af bilen. Denne type leasing være en god løsning for virksomheder, der ønsker budgetsikkerhed.

En operationel leasing aftale løber som oftest mellem 3-4 år, hvilket giver en muligheden for at skifte firmabilerne til nyere modeller mere miljørigtige biler med jævne mellemrum, da man blot kan aflevere bilen tilbage efter endt leasingperiode og herefter indgå en ny aftale, hvis man ønsker dette. 

Fordelene ved operationel leasing:

- Budgetsikkerhed – ingen uventede omkostninger
- Fast månedlig ydelse
- Service og vedligeholdelse er inkluderet
- Ingen restværdi eller tabsværdi
- Adgang til flådebiler med godt udstyrsniveau

Hvad er forskellen på operationel og finansiel leasing?

Operationel leasing er kort fortalt en leasingaftale, hvor alle udgifter er inkluderet i en fast månedlig ydelse og bilen afleveres tilbage efter endt leasingperiode. Finansiel leasing, derimod, er i princippet en finansiering af sin bil gennem et leasingselskab, hvilket kan anses som et alternativ til et billån. Ved finansiel leasing indbetaler man et engangsbeløb og aftaler en fast eller variabel månedlig ydelse, men modsat operationel leasing, er man selv ansvarlig for driftsomkostningerne i leasingperioden, serviceaftaler kan dog oftest tilkøbes. Ved en finansiel leasingaftale er man forpligtet til at købe bilen eller finde en ny køber til bilen til den aftalte restværdi. Dermed ender man principielt som ejer af bilen, når man indgår en aftale om finansiel leasing.

Operationel leasing og erhvervsleasing

Erhvervsleasing er leasing af firmabiler til din virksomhed. Hos ALD Automotive tilbyder vi kun erhvervsleasing som operationel leasing. Det vil sige, at leasing af firmabiler gennem ALD Automotive giver alle de fordele, der er ved operationel leasing samt mange flere. Du kan læse mere om erhvervsleasing her.

Fordelene ved erhvervsleasing gennem ALD

Hvis din virksomhed tilbyder firmabiler, bør man med jævne mellemrum evaluere, hvordan bilflåden og driftsformen bedst understøtter forretningen. Derfor har vi, hos ALD Automotive, samlet fordelene ved erhvervsleasing og hvordan vi støtter disse med ekspertise og rådgivning.

Med ALD flådestyring, sikrer vi, at dine krav til økonomi, mobilitet, miljø og medarbejdere tilgodeses. Når man vælger at erhvervslease gennem ALD Automotive, overlader du administrationen af din bilflåde til os og løsriver dig dermed fra de nuværende risici og ressourcebindinger. Derudover får du det økonomiske overblik og vi sørger for, at bilflåden er effektivt kørende.

Udover sikring af forudsigelige omkostninger vedrørende din bilflåde, sørger vi også for, at den nødvendige vedligeholdelse bliver udført. Man kan via ALD Servicelink booke tid til ordinære serviceeftersyn og få bilen hentet og bragt. Med dit faste team hos ALD Automotive, er arbejdsfordelingen tydelig: du får det store overblik og vi leverer den daglige administration og de praktiske detaljer. Herudover leverer vi også en fuldendt bilpolitik, som dækker alle behovene for jeres firmabiler. Du kan læse mere om, hvilke services ALD Automotive tilbyder.

Hvornår er erhvervsleasing bedre end finansiel leasing eller køb?

Vi ser en stigning i efterspørgslen på leasing af firmabiler, blandt andet på grund af muligheden for budgetsikkerhed og minimering af administration. Men hvornår er erhvervsleasing bedre end finansiel leasing eller køb? For at skabe et overblik over de mulige fordele, kan det være relevant at overveje:

- Hvor stort er kørselsbehovet for firmabilsbrugerne i din virksomhed?
- Hvordan er det økonomiske fundament?
- Hvor stort er behovet for biludskiftning med jævne mellemrum?
​​​​​​​- Hvordan kan du minimere administrationen i din virksomhed?

Disse spørgsmål kan klarlægge, hvorvidt din virksomhed kunne få gavn af en operationel leasingaftale.

Du kan altid kontakte vores eksperter på mail salg.dk@aldautomotive.com for at få mere information.